Serie: Rescue Me

Mijn vriend en ik vonden het tijd voor een nieuwe serie. We zijn een beetje verslaafd geraakt aan series kijken, en moeten onderhand zeker weten dat er al minstens vijf seizoenen uit zijn van een nieuwe ‘vondst’, omdat we er anders te snel doorheen zijn. We kijken namelijk meestal minstens twee afleveringen per keer, en dat vaker dan één keer per week… Toen we aan het zesde seizoen van Scrubs begonnen, was er een triest moment van bewustwording: “Wat doen we nou als we er doorheen zijn? Het zal nooit meer hetzelfde zijn…” (+ ander sentimenteel gezever).

Natuurlijk vonden we wel weer iets anders om te kijken, goede series in overvloed, maar het was wel even pijnlijk. Nu zijn we dus weer op zo’n moment aangekomen dat we iets nieuws wilden, en mijn vriend Koen opperde om de serie ‘Rescue Me’ te proberen. Hij had er wat van gezien op tv (best vreemd, vonden wij, want we hadden er allebei nog niet eerder van gehoord), en het is even wennen omdat het soms wat ‘standaard drama serie met vrij expliciete sex scènes’ lijkt, totdat je de subtiele dingetjes door begint te krijgen.

Rescue Me is een Amerikaanse drama serie, waarvan de eerste aflevering voor het eerst uitgezonden werd in 2004. De serie gaat, heel globaal, over het professionele en het persoonlijke leven van een groep brandweermannen in New York City. Het is niet wat je misschien zou verwachten: een stel stereotype hete brandweerlieden met goede biceps die mooie vrouwen op uiterst heroïsche wijze uit brandende gebouwen slepen en ze daarna vol op de bek pakken. Nee, gelukkig niet. Dan zou ik het niet kijken. Het laat juist heel mooi zien hoe deze mannen behalve heldendaden soms ook rotklusjes moeten oplossen. En dan heb ik het niet over een kat in een boom, maar bijvoorbeeld over een kerel die uit protest een verzameling flessen gevuld met zijn eigen pis leeg gooit in het trappenhuis van zijn flat.

Behalve de bizarre dingen die ze soms on the job moeten doen, heb je ook nog het privéleven van de brandweermannen, waar die van Tommy Gavin in deze serie centraal staat. Hij heeft nogal een ingewikkeld privéleven: naast het feit dat hij veel moeite heeft om het overlijden van zijn neef en beste vriend Jimmy te verwerken (hij overleed als brandweerman tijdens de aanslagen van 9/11), woont zijn ex-vrouw die hij nog steeds niet los kan laten tegenover hem met haar nieuwe vriend en zijn twee kinderen. Dit zorgt voor nogal wat spanningen, maar ook voor veel goedgeplaatste humor; iets dat ik graag zie in een serie!

IMDb rating: 8.2

Wat zijn jullie favoriete series?